Arduino Camera Rig

Post Reply
User avatar
DigitalOSH
Posts: 435
Joined: Tue Nov 30, 2010 10:03 pm

Arduino Camera Rig

Post by DigitalOSH » Tue Mar 29, 2011 11:48 pm

This is what I've been working on for the last week or so: A camera rig that pans a camera one step every minute, and fires the shutter automatically 3 times in each minute. This works perfectly fine. The problem at this point lies in the last step, getting the rig to move from left to right. These videos should help:


First 2 steps working (script is sped up dramatically of course)

http://www.youtube.com/watch?v=aYpP_LXbkDY

The motion of the camera along the rig is where the problems start to show:

http://www.youtube.com/watch?v=7Slf_yz7sp0

It does seem to be able to pull the camera, but this is when it's connected to 5v/ground directly. When connected through a digital output, it doesnt work.

rsilk
Posts: 305
Joined: Wed Dec 01, 2010 11:55 am

Re: Arduino Camera Rig

Post by rsilk » Wed Mar 30, 2011 12:15 am

The output pins probably can't source enough current to drive the motor you're using. You'll need a driver of some sort that can handle the current.

I've got a bunch of uln2803s in my parts bin. They're a bit overkill, but should do the trick in a pinch.

User avatar
Bergo
Posts: 323
Joined: Wed Jan 05, 2011 4:57 pm

Re: Arduino Camera Rig

Post by Bergo » Wed Mar 30, 2011 10:20 am

good work! all I"ve really done wiht my arduino is scroll text an a character LCD, and blink some LEDs, I've some some motors and stuff on the way from Ebay to play with, hopefully arrive soon.

FingerTech
Posts: 319
Joined: Tue Nov 30, 2010 10:58 pm
Location: Saskatoon, SK.
Contact:

Re: Arduino Camera Rig

Post by FingerTech » Thu Mar 31, 2011 11:35 am

You're using the servo for rotation right? Take the red wire from the connector and plug it directly to the 5V source. Leave the signal and ground wires going to your control circuitry.

Post Reply